Kuinka levittää Aquapelia

Aquapel on tuote, jota voit levittää mille tahansa lasipinnalle hylkimään vettä. Kemikaalit sitoutuvat lasiin aiheuttaen sateen ja muiden nesteiden muodostumisen ja putoamisen. Se on erityisen hyödyllistä parantaa näkyvyyttäsi ajon aikana, pitää suihkun ovet vesijäljettöminä ja saada muut lasipinnat näyttämään puhtaammilta pidempään. Tuulilasin, ikkunan tai minkä tahansa muun lasipinnan esipuhdistus on avainasemassa sen varmistamiseksi, että Aquapel kiinnittyy kunnolla lasiin.

1. Aquapelin levittäminen tuulilasiin (tapa 1)

Kasutamine-Aquapel-samm-1

1. Tarkista sää varmistaaksesi, että lämpötila on yli 4 °C eikä sataa. Ennen kuin valmistelet tuulilasia, varmista, ettei sade tai liian kylmä, sillä vesi ja lähes jäätymislämpötila voivat vaikuttaa Aquapelin kiinnittymiseen lasiin. Autosi voi olla avoimessa autotallissa tai ulkona – suora auringonvalo ei vaikuta siihen, miten kemiallinen sitoutuminen lasiin.

 • Jos autosi on pysäköity puun alle, siirrä se avoimelle alueelle, jotta roskat eivät putoa tuulilasiin
Kasutamine-Aquapel-Samm-2

2. Nosta tuulilasinpyyhkimet pois lasista ja pyyhi ne puhtaiksi. Pyyhkimiä nostamalla voit puhdistaa koko tuulilasin ilman, että pyyhkimien alla olevat alueet katoavat. Tartu jokaiseen pyyhkimeen keskikohdasta ja vedä niitä vinossa kulmassa poispäin lasista. Kostuta sitten paperipyyhe ja pyyhi ne puhtaiksi, jotta ne voivat lakaisua sateen jättämättä raitoja tuulilasiin.

 • Varmista, että pyyhkimen sulat eivät ole kuluneet tai epämuodostuneita, koska se vaikuttaa siihen, kuinka tehokkaasti ne pyyhkivät sadepisarat pois.
 • Jos teräsi ovat kuluneet, osta vaihtoja mistä tahansa rauta- tai autovaraliikkeestä.
 • Jos sinulla on tuulilasinpyyhin takalasissa, vedä sekin ylös. Huomaa, että jos levität sitä takaikkunaan, tarvitset toisen applikaattorin, koska yksi applikaattori peittää vain hieman enemmän kuin yhden tuulilasin.
Levitä-Aquapel-vaihe-3
3. Puhdista tuulilasi ammattimaisella lasinpuhdistusaineella. On tärkeää puhdistaa lasi ensin, jotta Aquapel voi kiinnittyä lasiin (eikä lasin päälle jää jäämiä tai likaa). Suihkuta lasinpuhdistusainetta tuulilasiin ja pyyhi se puhtaaksi paperipyyhkeellä tai rievulla.5  
 • Tee tämä kaikille ikkunoille, joihin aiot levittää Aquapelia.
 • Tarkista tuulilasi useista kulmista varmistaaksesi, ettei siinä ole raitoja tai likaisia kohtia.
Kasutamine-Aquapel-samm-4

4. Käytä suojalaseja tai silmälaseja suojataksesi silmäsi. Aquapel voi ärsyttää silmiäsi, joten laita suojalasit tai -lasit päähän onnettomuuksien välttämiseksi. Jos sitä joutuu silmiin, huuhtele niitä vedellä 5-10 minuutin ajan.

 • Jos silmissäsi ilmenee edelleen ärsytyksen merkkejä (punoitus, polttaminen, kipu), mene lääkäriin.
Kasutamine-Aquapel-samm-5

5. Kosketa applikaattorin huopapohjaa lasiin ja purista applikaattorin siipiä. Tartu applikaattoriin peukalolla, etusormella ja keskisormella ja pidä sitä lasia vasten. Purista applikaattorin molemmilla puolilla olevia pieniä siipiä (jossa sormesi tarttuvat siihen), kunnes kuulet poksahduksen ja näet, että se vapauttaa Aquapelin.

 • Varmista, että asetat applikaattorin vaakatasoon tasaisen leviämisen varmistamiseksi.
Kasutamine-Aquapel-samm-6

6. Levitä Aquapelia tuulilasin yhdelle puolelle ristikkäin. Käytä keskipainetta levittääksesi tuotetta puoleen tuulilasista käyttämällä pitkiä vetoja ylhäältä alas. Levitä sitä sitten samalle alueelle puolelta toiselle risteävän kuvion muodostamiseksi.

 • Käytä tuulilasin mustaa ääriviivaa ohjeena, jotta et pääse joutumaan auton maalatuille alueille.
 • Sinun tarvitsee vain levittää yksi kerros, joten työskentele hitaasti ja varmista, ettet ole unohtanut yhtään lasiliuskaa.
 • Aquapel alkaa helmiä levittää sitä.
 • Vältä Aquapelin joutumista pyyhkimen sulkiin tai muottiin.
Kasutamine-Aquapel-samm-7

7. Pyyhi ylimääräinen Aquapel pois paperipyyhkeellä tai puhtaalla rievulla. Kun olet levittänyt Aquapelia tuulilasin toiselle puoliskolle, pyyhi pois niin paljon jäämiä kuin mahdollista – älä anna tuotteen olla pinnalla pidempään kuin sen levittämiseen kuluu.

 • Taita tai käännä pyyhe tarvittaessa, jotta käytät kuivaa puolta tuulilasin jokaisessa osassa.
Kasutamine-Aquapel-samm-8

8. Toista ristiin levitys ja pyyhkiminen toisella puolella. Aloita tuulilasin yläosasta lähellä keskustaa ja vedä pitkiä vetoja ylös ja alas ikkunaa pitkin. Levitä se sitten uudelleen puolelta toiselle. Kun olet valmis, pyyhi tuote pois puhtaalla rievulla tai paperipyyhkeellä.

 • Ei haittaa, jos ylität vahingossa alueen, jonka käsitit ensimmäisessä hakemuksessasi toisella puolella.
Kasutamine-Aquapel-samm-9

9. Levitä Aquapelia uudelleen kuljettajan istuimen edessä olevalle alueelle ja pyyhi se sitten puhtaaksi. Saadaksesi parhaan näkyvyyden ajon aikana, levitä tuotetta uudelleen kuljettajan istuimen edessä olevaan tuulilasiin ristikkäin ja pyyhi se sitten pois kuten teit alussa. Applikaattorissa pitäisi olla juuri sen verran jäljellä, että se peittää alueen kuljettajan näkökentässä, mutta jos ei, avaa uusi.

 • Hävitä asetin ja paperipyyhkeet roskakoriin, kun olet valmis. Älä yritä kääriä applikaattoria säästääksesi sitä myöhempää käyttöä varten.
 • Aquapel toimii jopa 6 kuukautta eikä irtoa autopesussa.
Kasutamine-Aquapel-samm-10

10. Käsittele taka- ja sivuikkunat 1 tai 2 uudella applikaattorilla halutessasi. Jokaisessa Aquapel-applikaattorissa tuotetta riittää yhden keskikokoisen tuulilasin käsittelyyn (kuten sedanissa). 2-ovisessa autossa, jossa on vain 2 suurta ikkunaa sivuilla (ja 2 pientä kolmioikkunaa), voit käyttää 1 applikaattoria käsittelemään niitä yhdessä pienen takaikkunan kanssa. 4-ovisessa autossa käytä 1 applikaattoria 4 sivuikkunassa ja 1 applikaattoria takaikkunassa.

 • Suuressa pakettiautossa tai sedanissa, jossa on suuri kattoluukku, tarvitset yhteensä 3–4 applikaattoria koko lasin käsittelemiseen.

2. Aquapelin käyttö lasipinnoilla (tapa 2)

Kasutamine-Aquapel-samm-11

1. Suojaa suihkun ovet vesileimoilta ja saippuavaarasta. Puhdista ensin suihkun ovet lasinpuhdistusaineella, kunnes kaikki olemassa olevat vesileimat ovat kadonneet. Pidä applikaattoria lasin yläosassa ja tee raitoja ylös ja alas ovesta. Aloita sitten oven yläosasta ja pyyhkäise se puolelta toiselle. Työskentele ristikkäin kuvioiduissa lohkoissa, kunnes olet peittänyt koko pinnan, ja pyyhi sitten tuote paperipyyhkeellä heti, kun olet levittänyt sen.

 • Pysähdy 1,3 cm:n etäisyydelle oven sivuista, jotta mitään tuotetta ei pääse listalle.
 • Yksi applikaattori riittää yhdelle suihkuovelle. Jos sinulla on 2 tai 3 suurta lasiseinää suihkun ympärillä, saatat tarvita 2 tai 3 applikaattoria.
 • Käytä tuotetta uudelleen 6 kuukauden välein.
Kasutamine-Aquapel-samm-12

2. Käytä sitä talon ikkunoissa saderaitojen estämiseksi. Puhdista kotisi ikkunat ulkopuolelta lasinpuhdistusaineella ja rievulla. Levitä sitten kerros tuotetta 1 tai 2 pieneen ikkunaan kerrallaan ristikkäin. Heti kun olet peittänyt 1 tai 2 pientä ikkunaa, pyyhi se pois puhtaalla liinalla ja siirry seuraavaan ikkunasarjaan.

 • Huomaa, että yhteen Aquapel-applikaattoriin mahtuu tarpeeksi tuotetta tuulilasin peittämiseen, joten saatat joutua hankkimaan varastoa, jos talossasi on paljon pieniä ikkunoita tai lattiasta kattoon ulottuvia ikkunoita.
 • Jos ikkunoissasi on maalatut lasit, jätä 1,3 cm tilaa reunojen ympärille, kun käytät sitä.
Kasutamine-Aquapel-samm-13

3. Levitä se lasipöytiin suojaamaan roiskeilta ja vesileimoilta. Puhdista pöytä lasinpuhdistusaineella ja levitä Aquapelia tasaisin, yhdensuuntaisin vedoin ennen kuin siirryt sen päälle uudelleen muodostamaan ristikkäinen kuvio. Kun olet peittänyt koko pöydän ristikkäin, pyyhi pöytä puhtaaksi rievulla tai talouspaperilla. Älä anna tuotteen olla pöydällä pitkään – pyyhi se heti, kun olet levittänyt sen.

 • Kaikki roiskeet nesteet kertyvät pinnan päälle, joten voit helposti pyyhkiä sotkun pois.
 • Jos lasipöydässäsi on vesirenkaita, hankaa merkit pois suolavedellä ja rievulla tai etikalla ja sitruunamehulla ennen Aquapelin levittämistä.

Asiat, joita tarvitset

 • Aquapelin levittäminen tuulilasiin

 • Aquapelin käyttö lasipinnoilla

Vinkkejä

Mikrokuituliinan käyttäminen puhdistaa tuulilasia ilman raitoja, kun valmistelet tuulilasia.

Varastointi

VAROITUS! Säilytä Aquapelia viileässä, kuivassa paikassa poissa lämmöltä, liekeiltä ja suoralta auringonvalolta.